Douro Branco 2022 terug naar overzicht »Portugal

Quinta Vale d'Aldeia , Portugal


domein

Quinta Vale d'Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. Het domein ligt in Mêda, dorpje hoog in de Douro-vallei, even ten zuiden van Vila Nova de Foz Côa. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (500 à 600 m) zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode evenwichtig en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is wijnmaker en gerant. Voor de porto's wordt samengewerkt met een domein nabij Pinhão, de wijngaarden dicht bij de Douro zijn beter geschikt voor de Port-wijn. Uniek is ook de rum van Madeira die door het domein wordt gecommercialiseerd.


bijkomende info

Het etiket is een tekening van de 'skyline' van Longroiva, het pittoreske dorpje naast Meda. Daar ligt ook een prachtig hotel van dezelfde eigenaars als van Quinta Vale d'Aldeia: het Longroiva hotel rural.


omschrijving

Witgele kleur met groene schijn. Expressieve neus met toetsen van tropisch fruit (ananas), perzik en appel. Zachte, ronde smaak met veel fruit en een goede frisheid.


wijngaard

Leisteenbodem. Afkomstig van wijngaarden tussen 500 en 550 m hoogte.


kelder

Oogst in kleine kistjes. Zachte persing in een pneumatische pers. Gisting bij 13 -14°C gedurende drie tot vier weken. Verdere rijping in inox.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Portugal

domein
Quinta Vale d'Aldeia

naam
Douro Branco

regio
Douro

jaar
2022

druivensoorten
voisinho : 40%
rabigato : 40%
godello = gouveio : 20%

herkomstbenaming
Douro DOC

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
salades, asperges, groenten, mosselen, oesters, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 11,80 - 75cl