Foral de Meda Tinto 2021 terug naar overzicht »Portugal

Quinta Vale d'Aldeia , Portugal


domein

Quinta Vale d'Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. Het domein ligt in Mêda, dorpje hoog in de Douro-vallei, even ten zuiden van Vila Nova de Foz Côa. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (500 à 600 m) zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode evenwichtig en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is wijnmaker en gerant. Voor de porto's wordt samengewerkt met een domein nabij Pinhão, de wijngaarden dicht bij de Douro zijn beter geschikt voor de Port-wijn. Uniek is ook de rum van Madeira die door het domein wordt gecommercialiseerd.


bijkomende info

Het etiket is een tekening van de 'skyline' van Longroiva, het pittoreske dorpje naast Meda. Daar ligt ook een prachtig hotel van dezelfde eigenaars als van Quinta Vale d'Aldeia: het Longroiva hotel rural.


omschrijving

Robijnrood. Levendige wijn met fruitig karakter, soepel drinkend. Aroma's van rood fruit en vanille. Evenwichtig en rond.


wijngaard

Afkomstig van verschillende percelen in Meda in hoogte variërend tussen 450 en 500 meter. De bodem bestaat uit leisteen.


kelder

De verschillende druiven worden apart geplukt in kistjes van 20 kg. In de kelder worden ze ontsteeld en gekneusd. De gisting gebeurt op inox tanks bij 26-27°C gedurende minstens 5 dagen. Daarna worden de druiven geperst en rijpen ze verder op inox. Er worden houten staven gebruikt om de wijn een lichte houttoets te geven.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Portugal

domein
Quinta Vale d'Aldeia

naam
Foral de Meda Tinto

regio
Douro

jaar
2021

druivensoorten
touriga nacional : 50%
touriga franca : 40%
tinta cão : 10%

herkomstbenaming
Douro DOC

schenktemperatuur
16-18°C

alcoholpercentage
13,7% Vol.

€ 7,30 - 75cl
Terug verwacht okt '17