Azeite Virgem Extra terug naar overzicht »Portugal

Quinta Vale d'Aldeia , Portugal


domein

Quinta Vale d'Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. Het domein ligt in Mêda, dorpje hoog in de Douro-vallei, even ten zuiden van Vila Nova de Foz Côa. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (500 à 600 m) zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode evenwichtig en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is wijnmaker en gerant. Voor de porto's wordt samengewerkt met een domein nabij Pinhão, de wijngaarden dicht bij de Douro zijn beter geschikt voor de Port-wijn. Uniek is ook de rum van Madeira die door het domein wordt gecommercialiseerd.


bijkomende info

Het etiket is een tekening van de 'skyline' van Longroiva, het pittoreske dorpje naast Meda. Daar ligt ook een prachtig hotel van dezelfde eigenaars als van Quinta Vale d'Aldeia: het Longroiva hotel rural.


omschrijving

Goudgele olie met een groene schijn. Fruitige aroma's met kruidige toetsen. Volle, rijke smaak, pittig. De smaak loopt pikant uit met een bittertje in de staart.


wijngaard

Gemaakt van de variëteiten galega, cordovil, bical en cobrançosa.


kelder

Afkomstig van de eerste koude persing. De zuurtegraad bedraagt maximaal 0,3%.


download fiche

type
olijfolie

land
Portugal

domein
Quinta Vale d'Aldeia

naam
Azeite Virgem Extra

regio
Douro

druivensoorten

€ 12,00 - 50cl