Infiel Old Rum terug naar overzicht »Portugal

Quinta Vale d'Aldeia , Portugal


domein

Quinta Vale d'Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. Het domein ligt in Mêda, dorpje hoog in de Douro-vallei, even ten zuiden van Vila Nova de Foz Côa. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (500 à 600 m) zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode evenwichtig en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is wijnmaker en gerant. Voor de porto's wordt samengewerkt met een domein nabij Pinhão, de wijngaarden dicht bij de Douro zijn beter geschikt voor de Port-wijn. Uniek is ook de rum van Madeira die door het domein wordt gecommercialiseerd.


bijkomende info

Het etiket is een tekening van de 'skyline' van Longroiva, het pittoreske dorpje naast Meda. Daar ligt ook een prachtig hotel van dezelfde eigenaars als van Quinta Vale d'Aldeia: het Longroiva hotel rural.


omschrijving

Amber kleur. Intens aroma van toffee, exotisch fruit, vanille en blonde tabak. Bijzonder zachte, ronde en rijke smaak, opvallend zelfs voor een "slechts" drie jaar oude rum. Een rum van hoge kwaliteit die je zeker puur kan genieten (dus niet enkel in cocktails).


wijngaard

Het suikerriet voor deze rum groeit op Madeira, het eiland in de Atlantische oceaan met een tropisch klimaat dat behoort tot Portugal.


kelder

Bijzonder is dat men voor deze rum vertrokken is uitsluitend van vers gefermenteerd suikerrietsap en dus niet van melasse. De rum is gedistilleerd op Madeira en is daarna drie jaar gerijpt op Portovaten afkomstig van Quinta Vale d'Aldeia.


download fiche

type
geestrijke drank

land
Portugal

domein
Quinta Vale d'Aldeia

naam
Infiel Old Rum

regio
Douro

druivensoorten

herkomstbenaming
Rum da Madeira

schenktemperatuur
16-18°C

alcoholpercentage
40% Vol.

€ 36,00 - 70 cl
Terug verwacht okt '17