Over Odilon

Odilon zou uw nonkel of grootvader kunnen zijn. Het is een goedlachse bon-vivant die houdt van z'n dagelijkse glaasje wijn. Hij spendeert geen fortuinen en is niet geïnteresseerd in beleggen of speculeren en evenmin in het prestige van grote namen. Plezier in het glas, daar draait het om.

 

Wouter De Wachter en Wim Rousseau slaan begin 2011 de handen in elkaar en starten met Odilon. Wij investeren hierin al onze ervaring en passie voor wijn.

 

EUROPEES

Odilon trekt volledig de kaart van Europese wijnen. We kunnen een heel gevarieerd smakenpalet aanbieden dankzij de verscheidenheid in terroir en rijkdom aan druivenrassen van onze wijngaarden in Europa.


GRENZELOOS

Wars van alle modes selecteren wij op heel pragmatische wijze, de "waarheid" zit immers in het glas. Onvermoeibaar gaan wij op zoek naar originele, zuiver gemaakte wijnen met smaak en karakter waar je met plezier nog een glas van drinkt.

 

Die wijn kan gemaakt zijn door een kleine producent of juist een heel grote. Het kan een wijn zijn gemaakt van biologische druiven, door een freaky wijnbouwer die de stand van de maan in de gaten houdt, of van een klassieke producent, maar steeds met respect voor bodem, wijnstok en mens. En of dit nu gaat om een onbekende landwijn of een bekend terroir maakt ons niet uit.

Niet zelden echter komen wij uit bij kleinere, familiale bedrijven die werken volgens duurzame traditionele methodes. De nieuwe generatie is open van geest en staat open voor vooruitgang en nieuwe technieken, zolang het de kwaliteit maar kan verbeteren. Het belangrijkste blijft het dagelijkse harde werk in de wijngaard. Wij zijn dan ook trots op de goede band die we geleidelijk opbouwen met deze artisanale wijnbouwers en op hun wijnen die we op onze beurt aan julliekunnen aanbieden.


PRIJSBEWUST

Wijn is nooit écht goedkoop. Aan de oogst gaat immers een heel jaar werk in de wijngaard vooraf. Maar omdat we willen dat elk van onze wijnen z'n geld echt waard is, zoeken we het vooral in minder bekende streken. Bij ons geen klinkende namen waarbij u meer betaalt voor het prestige.

 

Met vriendelijke groet,

Wouter & Wim OPENINGSUREN

Onze winkel is elke vrijdag open van 14 uur tot 17 uur en elke zaterdag van 14 uur tot 18 uur, behalve op feestdagen.


Elodie Lagae (Izegem, °1993) liep school aan het college van Izegem en studeerde twee jaar toegepaste Psychologie in Kortrijk. De praktijk lag haar echter beter en na een korte ervaring in de verkoop werkte ze in restaurants zoals Table d'Amis (Kortrijk) en 4 jaar als zaalverantwoordelijke in Va et Vient (Kortrijk). Met veel enthousiasme is ze Odilon komen versterken in 2021.

 


 

 .

Wouter De Wachter (Brugge, °1979) studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en volgde de specialisatie als Sommelier aan de hotelschool van Charleroi. Hij werkte in Le Pré Catalan (Parijs), als sommelier in Aneth (Brugge) en vier jaar als eerste sommelier in De Karmeliet (Brugge). In de wijnsector werd hij collega van Wim gedurende 6 jaar waarna ze samen Odilon startten.


 

Wim Rousseau (Roeselare, °1975) is van jongsaf aan gebeten door wijn. Studeerde Brouwerij aan de Hogeschool Gent en werd daarna "Technicien Supérieur en Viticulture et Oenologie" aan het Lycée Viticole in Beaune met grote onderscheiding. Na ruim 10 jaar ervaring in de wijnhandel richtte hij samen met Wouter Odilon op in 2011.