Xaino Selection 2020 terug naar overzicht »Portugal

Quinta Vale d'Aldeia , Portugal


domein

Quinta Vale d'Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. Het domein ligt in Mêda, dorpje hoog in de Douro-vallei, even ten zuiden van Vila Nova de Foz Côa. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen (500 à 600 m) zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode evenwichtig en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is wijnmaker en gerant. Voor de porto's wordt samengewerkt met een domein nabij Pinhão, de wijngaarden dicht bij de Douro zijn beter geschikt voor de Port-wijn. Uniek is ook de rum van Madeira die door het domein wordt gecommercialiseerd.


bijkomende info

Het etiket is een tekening van de 'skyline' van Longroiva, het pittoreske dorpje naast Meda. Daar ligt ook een prachtig hotel van dezelfde eigenaars als van Quinta Vale d'Aldeia: het Longroiva hotel rural.


omschrijving

Donkere wijn met purperen accenten. Aroma's van rood en zwart fruit, kruiden, cacao. Rijke, krachtige smaak met kruidigheid in de mond. De tannines zijn nobel en het geheel is mooi in balans.


wijngaard

Afkomstig van wijngaarden in Meda van circa 450 meter hoogte. De bodem is rijk aan leisteen.


kelder

14 maand gerijpt op vaten van Franse eik van 400 liter.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Portugal

domein
Quinta Vale d'Aldeia

naam
Xaino Selection

regio
Douro

jaar
2020

druivensoorten
touriga nacional : 50%
touriga franca : 12,5%
tempranillo = aragonês = tinta roriz : 12,5%
: 12,5%
tinta amarela : 12,5%

herkomstbenaming
Douro DOC

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
duif, lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 15,00 - 75cl
Terug verwacht okt '17