Il Nocio 2022 terug naar overzicht »Italië

Cantine Ravazzi , Italië


domein

Alberto Ravazzi heeft het domein overgenomen van zijn vader Enio, die op zijn beurt gestart was in de jaren '60 met vier hectaren. Vandaag omvat het domein 18 ha in San Casciano dei Bagni, in het uiterste zuiden van Toscane, nabij de grens met Umbrië. De aanplant bestaat uit lokale druiven zoals sangiovese, canaiolo, vermentino en in kleinere hoeveelheden druiven zoals merlot en sagrantino. Alberto creëerde de aparte reeks 'Collezione Privata' waarin alle opgebouwde ervaring samen komt. De bekroning kwam er toen in 2015 de bekende wijnschrijver Luca Maroni de 'Prezioso' 2011 uitriep tot '1°Miglior vino rosso d'Italia'.


omschrijving

Strogele wijn met een uitbundig aroma van bloemen en kruiden. Levendige smaak in de mond, met een goede structuur en veel rijpe zuren. 


wijngaard

Afkomstig van een perceel dat gedomineerd wordt door een oude notelaar, vlak bij de grens met Umbrië. De arme bodem bestaat uit leem, zand en keien.


kelder

Manuele oogst. Directe persing en gisting met geselecteerde gisten in inox bij lage temperatuur (maximaal 18°C).


download fiche

type
fris wit, droog

land
Italië

domein
Cantine Ravazzi

naam
Il Nocio

regio
Toscana

jaar
2022

druivensoorten
vermentino = rolle : 100%

herkomstbenaming
Vermentino Toscana IGT

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, asperges, groenten, mosselen, oesters, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd, kruidige gerechten, geitenkaas

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 11,50 - 75cl
Terug verwacht Aug '20