Vermouth Tinto Reserva terug naar overzicht »Spanje

Compañia de Vinos del Atlántico , Spanje


domein

Dit opmerkelijk wijnbedrijf is in 2002 opgericht door twee studiegenoten. Patrick Mata bleef na zijn thesis over export naar Amerika hangen in de VS en startte er Olé Imports. Hij schakelde zijn vriend Alberto Orte in om in Spanje bij verschillende wijndomeinen geschikte wijnen te selecteren en desgewenst zelf te maken. Ze deelden Spanje in in klimaatzones (zie kaart, hoe hoger het cijfer, hoe meer zon) en zoeken in elke zone naar de hoogst gelegen wijngaarden met oude stokken. In de vinificatie willen ze fruit, fraîcheur en karakter naar voor brengen. Ze brengen dus een totaal-aanpak van wijnstok tot etiket. Wij brengen deze wijnen in exclusiviteit naar België.


omschrijving

Amberkleurig met bruine toetsen. Sterk kruidige, pittige neus. De smaak is licht bitter, in evenwicht gebracht met een zoete toets, zonder overdreven zoet te zijn. Koel serveren, puur met een ijsblokje of met een tonic.


wijngaard

Voor deze vermouth werd een wijn gebruikt van mencia-druiven, afkomstig uit Galicië (Noord-Spanje).


kelder

De wijn rijpte 18 maanden met een geheime kruidenmengeling volgens een familierecept uit 1880. Tegelijk werd de wijn aangesterkt met alcohol tot 15% Vol.


download fiche

type
krachtig rood, aangesterkt, halfzoet

land
Spanje

domein
Compañia de Vinos del Atlántico

naam
Vermouth Tinto Reserva

regio
Diverse regio's

druivensoorten
mencia : 100%

schenktemperatuur
6-8°C

gerecht
aperitief

alcoholpercentage
15% Vol.

€ 15,50 - 75cl