De Pfalz stond al bekend als wijnregio in de tijd van de Romeinen. Deze zuidelijke regio is bijzonder geschikt voor de Bourgondische druivenrassen naast de klassieke Duitse druiven als Riesling en Silvaner. Karl Pfaffmann begon er in 1955 met het zelf bottelen van wijn op het toen nog gemengde bedrijf. Zoon Helmut legde zich toe op louter wijn en tegenwoordig leidt kleinzoon Markus, oenoloog gediplomeerd in Geisenheim, een domein van 60 ha.
omschrijving
Bleke kleur, rijke fruitige aroma’s (perzik, mango, rijp citrusfruit) in contrast met een koele mineraliteit. Zeer fris en droog.
wijngaard
De wijngaard Nussdorfer Herrenberg ligt ten Zuiden van Walsheim, binnen de Grosslage Bischofskreuz. De bodem bestaat uit zanderige leem en loess met kalk in de diepere lagen. Het rendement is beperkt tot 60 hl/ha.
kelder
De druiven worden geselecteerd bij de oogst in de wijngaard. Door een goede klaring van de most en wijnbereiding in afwezigheid van zuurstof wordt het frisse en fruitige karakter van de Riesling benadrukt. De gisting verloopt bij 18°C.