Private Collection Blend 2021 terug naar overzicht »Portugal

Casal da Coelheira , Portugal


domein

Casal da Coelheira ligt aan de oevers van de Taag (Tejo), op een uur ten Noordoosten van Lissabon.

Het is een boerderij met uitgestrekt landgoed (250 ha) waar naast 64 ha druiven ook aan akkerbouw gedaan wordt. Op het domein ligt ook een dennenbos, wat goed is voor de biodiversiteit. Er zijn met name veel konijnen, Casal da Coelheira betekent dan ook “huis waar de konijnen wonen”. Nuno Falcão Rodrigues is de drijvende kracht achter dit domein, een getalenteerd oenoloog die durft veranderen (vb. introductie van de oogstmachine, gebruik van Amerikaanse eik).


omschrijving


wijngaard

Afkomstig van de oudste wijngaarden van het domein. Alicante bouschet is een druif die veel kleur geeft (het vruchtvlees is gekleurd) en zorgt voor een diepfruitige smaak en goede zuren. De touriga nacional is de trots van Portugal, een nobele druif die een krachtige wijn geeft met een delicaat aroma van rozen en kruiden. 


kelder

De druiven worden met de hand geplukt. De druiven worden ontrist en gekneusd in 'lagares' gestort: heel brede, ondiepe kuipen. Hierdoor is de uitwisseling tussen sap en schilletjes maximaal. Dit resulteert in donkere, krachtige wijnen. Na de gisting wordt de wijn overgebracht in vaten van Franse en Amerikaanse eik voor een verdere rijping van circa 14 maanden.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Portugal

domein
Casal da Coelheira

naam
Private Collection Blend

regio
Lisboa

jaar
2021

druivensoorten
touriga nacional
alicante bouschet

herkomstbenaming
Tejo DO

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas

alcoholpercentage
15% Vol.

€ 19,00 - 75cl