Casal da Coelheira ligt aan de oevers van de Taag (Tejo), op een uur ten Noordoosten van Lissabon.
Het is een boerderij met uitgestrekt landgoed (250 ha) waar naast 64 ha druiven ook aan akkerbouw gedaan wordt. Op het domein ligt ook een dennenbos, wat goed is voor de biodiversiteit. Er zijn met name veel konijnen, Casal da Coelheira betekent dan ook “huis waar de konijnen wonen”. Nuno Falcão Rodrigues is de drijvende kracht achter dit domein, een getalenteerd oenoloog die durft veranderen (vb. introductie van de oogstmachine, gebruik van Amerikaanse eik).
Donkere, krachtige, houtgerijpte wijn waarbij een grote rol is weggelegd voor de zuren: deze houden de wijn slank en levendig. Een complexe wijn die zeker baat heeft bij een verdere rijping op fles.
wijngaard
Zanderige bodems.
kelder
Na het ontstelen wordt de wijn gemaakt in ondiepe kuipen ('lagares') waarbij de most met een mechanisch systeem wordt gemengd. Intussen wordt ook de temperatuur gereguleerd. Na het persen volgt de malolactaat-omzetting in tank. De verdere rijping gebeurt op Franse en Amerikaanse eik gedurende 12 maanden.