Cuvée Capitelle Merlot 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Out of Wine , Frankrijk


domein

Na jaren ervaring in de wijnsector startte Paul Bergeron zijn eigen bedrijf in 2021. Bij gebrek aan eigen wijngaarden werkt hij samen met een coöperatieve in de Languedoc en een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Samen selecteren ze de juiste druiven om exact de wijnen te maken die wij graag drinken! Kenmerkend is dat de wijnen zeer zacht en toegankelijk zijn maar tegelijk een mooi evenwicht bewaren met goede zuren en zuiver fruit.


omschrijving

Donker robijnrode wijn, mooi helder. Aroma's van zwart fruit, bosbessen, donkere kersen met toetsen van peper en vanille. De smaak is rond en zacht met zijige tannines. Lange afdronk.


wijngaard

Mediterraans klimaat, zachte winters en warme zomers. De wijngaarden zijn licht hellend en de ondergrond bevat klei en kalk.


kelder

De druiven worden machinaal geoogst en vergist op de traditionele manier in grote kuipen gedurende 3 à 4 weken. De eerste twee weken wordt het sap 2x per dag rondgepompt ('remontage') voor een betere extractie. De temperatuur wordt begrensd tot 25°C om de fruitige aroma's te behouden. De wijn rijpt 4 maanden op hout. Ook de malolactaat-omzetting gebeurt in die periode.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Out of Wine

naam
Cuvée Capitelle Merlot

regio
Languedoc

jaar
2022

druivensoorten
merlot : 100%

herkomstbenaming
IGP Pays d'Oc

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
groenten, gevogelte (kip, kalkoen), eend, lam, varkensvlees, rood vlees, pluimwild (fazant, patrijs), halfharde kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 8,60 - 75cl
Terug verwacht Feb '24