Na jaren ervaring in de wijnsector startte Paul Bergeron zijn eigen bedrijf in 2021. Bij gebrek aan eigen wijngaarden werkt hij samen met een coöperatieve in de Languedoc en een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Samen selecteren ze de juiste druiven om exact de wijnen te maken die wij graag drinken! Kenmerkend is dat de wijnen zeer zacht en toegankelijk zijn maar tegelijk een mooi evenwicht bewaren met goede zuren en zuiver fruit.
omschrijving
Zalmkleurige rosé met aroma's van pompelmoes, bloemen en aalbessen. Levendig fris met een toets van citrus in de mond en een minerale, ziltige afdronk. Karaktervolle rosé in de onmiskenbare stijl van de Provence.
wijngaard
De wijngaard is naar het Noorden gericht wat een trage rijping het behoud van frisse zuren toelaat. Ook het grote verschil tussen de temperatuur overdag en 's nachts is bepalend voor de juiste rijping. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei.
kelder
De druiven worden pneumatisch geperst na een korte schilweking van enkele uren. Na een gisting op inox rijpt de wijn nog enkele maanden 'sur lie' waarbij de structuur van de wijn rijker en volmondiger wordt door de interactie met de gistrest.