Lignes Rosé 2023 terug naar overzicht »Frankrijk

Out of Wine , Frankrijk


domein

Na jaren ervaring in de wijnsector startte Paul Bergeron zijn eigen bedrijf in 2021. Bij gebrek aan eigen wijngaarden werkt hij samen met een coöperatieve in de Languedoc en een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Samen selecteren ze de juiste druiven om exact de wijnen te maken die wij graag drinken! Kenmerkend is dat de wijnen zeer zacht en toegankelijk zijn maar tegelijk een mooi evenwicht bewaren met goede zuren en zuiver fruit.


omschrijving

Zalmkleurige rosé met aroma's van pompelmoes, bloemen en aalbessen. Levendig fris met een toets van citrus in de mond en een minerale, ziltige afdronk. Karaktervolle rosé in de onmiskenbare stijl van de Provence.


wijngaard

De wijngaard is naar het Noorden gericht wat een trage rijping het behoud van frisse zuren toelaat. Ook het grote verschil tussen de temperatuur overdag en 's nachts is bepalend voor de juiste rijping. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei.


kelder

De druiven worden pneumatisch geperst na een korte schilweking van enkele uren. Na een gisting op inox rijpt de wijn nog enkele maanden 'sur lie' waarbij de structuur van de wijn rijker en volmondiger wordt door de interactie met de gistrest.


download fiche

type
rosé, droog

land
Frankrijk

domein
Out of Wine

naam
Lignes Rosé

regio
Languedoc

jaar
2023

druivensoorten
grenache = garnacha
cinsault
vermentino = rolle

herkomstbenaming
IGP Méditerranée

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, pasta's, zeevruchten, kreeft, vis, gegrild of gebakken

alcoholpercentage
12% Vol.

€ 10,00 - 75cl
Terug verwacht May '24