Cuvée Capitelle Viognier 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Out of Wine , Frankrijk


domein

Na jaren ervaring in de wijnsector startte Paul Bergeron zijn eigen bedrijf in 2021. Bij gebrek aan eigen wijngaarden werkt hij samen met een coöperatieve in de Languedoc en een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Samen selecteren ze de juiste druiven om exact de wijnen te maken die wij graag drinken! Kenmerkend is dat de wijnen zeer zacht en toegankelijk zijn maar tegelijk een mooi evenwicht bewaren met goede zuren en zuiver fruit.


omschrijving

Bleekgouden kleur. Aroma's van abrikoos, mango, acaciahoning, peer en amandel. Aromatische, complexe wijn. De smaak is rijk en vettig, genereus maar met voldoende zuren. Lange afdronk.


wijngaard

Afkomstig van wijngaarden met irrigatie uit de buurt van Narbonne. De wijngaarden zijn licht hellend met een bodem van klei en kalksteen. Het mediterraanse klimaat (zachte winters, warme zomers) is ideaal voor de wijnstok.


kelder

De fermentatie gebeurt bij gecontroleerde lage temperatuur (onder de 17°C) in een inox tank in aanwezigheid van houten staven. Na de gisting rijpt de wijn met de fijne gistrest verder op hout, in het totaal voor minstens 3 maanden.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Frankrijk

domein
Out of Wine

naam
Cuvée Capitelle Viognier

regio
Languedoc

jaar
2022

druivensoorten
viognier : 100%

herkomstbenaming
IGP Pays d'Oc

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
kreeft, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
13 % Vol.

€ 8,60 - 75cl
Terug verwacht Feb '24