Recioto di Soave 2015 terug naar overzicht »Italië

Fattori , Italië


domein

De familie Fattori is al drie generaties actief in de wijnsector in Veneto. Oorspronkelijk werden de druiven ingekocht en legde men zich toe op het wijnmaken en verkopen. Antonio Fattori, de huidige eigenhaar, had voor zichzelf besloten om niet op de lauweren te gaan rusten maar om steeds de kwaliteit te verbeteren. Toen prijzen gewonnen werden met deze wijnen was dit het signaal om ook zelf in wijngaarden te gaan investeren om zo nog meer controle over de kwaliteit te krijgen. Vandaag worden uitsluitend wijnen van de 55 ha eigen wijngaarden in Soave verkocht, het grootste deel bestemd voor export. In de jaren 2000 werd het domein 'Col de la Bastia' (12 hectaren) in het Valpolicella-gebied bijgekocht. Hiermee is een oude droom van Antonio in vervulling gegaan. De wijnbouw is biologisch. 


omschrijving

Amberkleurige wijn met aroma's van gedroogde abrikoos en kruiden. In de mond levendig en fris, met fruittonen van citris en exotisch fruit. Intens van smaak met een lange afdronk.


wijngaard

Afkomstig van de 3,9 ha grote Motto Piane-wijngaard, gelegen op 250 - 300 m hoogte op een vulkanische ondergrond. Het rendement bedraagt 25 hl/ha.


kelder

De druiven worden geplukt in september, bij volle rijpheid, en worden daarna verder gedroogd gedurende enkele weken in ondiepe bakjes in een geventileerde ruimte. Na een trage gisting rijpt de wijn voor 40% in hout en voor 60% in inox. De productie bedraagt slechts 6000 flesjes van 50 cl.


download fiche

type
vol wit, zoet

land
Italië

domein
Fattori

naam
Recioto di Soave

regio
Veneto

jaar
2015

druivensoorten
garganega : 100%

herkomstbenaming
Soave

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
desserts met fruit, desserts met noten of chocolade, gebak, blauwschimmelkaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 24,00 - 50cl
Terug verwacht okt '17