Valpolicella 'Col de la Bastia' 2016 terug naar overzicht »







Italië

Fattori , Italië


domein

De familie Fattori is al drie generaties actief in de wijnsector in Veneto. Oorspronkelijk werden de druiven ingekocht en legde men zich toe op het wijnmaken en verkopen. Antonio Fattori, de huidige eigenhaar, had voor zichzelf besloten om niet op de lauweren te gaan rusten maar om steeds de kwaliteit te verbeteren. Toen prijzen gewonnen werden met deze wijnen was dit het signaal om ook zelf in wijngaarden te gaan investeren om zo nog meer controle over de kwaliteit te krijgen. Vandaag worden uitsluitend wijnen van de 55 ha eigen wijngaarden in Soave verkocht, het grootste deel bestemd voor export. In de jaren 2000 werd het domein 'Col de la Bastia' (12 hectaren) in het Valpolicella-gebied bijgekocht. Hiermee is een oude droom van Antonio in vervulling gegaan. De wijnbouw is biologisch. 


omschrijving

Donkere kleur, geur van rood fruit (kersen), soepel en fruitig in de mond met zachte tannines, een goede zuurtegraad en een fluwelige textuur.


wijngaard

Afkomstig van de helling tussen Val d'Alpone en Val d'Illasi, op 450 m hoogte. De rode bodem bestaat uit klei met verweerde leisteen en kalksteen.


kelder

Manuele oogst in de tweede helft van september. Na de gisting rijpte de wijn deels op inox en deels op houten foeders.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Italië

domein
Fattori

naam
Valpolicella 'Col de la Bastia'

regio
Veneto

jaar
2016

druivensoorten
corvina : 65%
corvinone : 15%
rondinella : 10%
andere : 10%

herkomstbenaming
Valpolicella

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
pasta's, paddestoelen, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), duif, varkensvlees, romige kazen

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 13,50 - 75cl