I Tratturi Rosato Salento 2022 terug naar overzicht »







Italië

Feudi di San Marzano , Italië


domein

San Marzano is een klein dorpje nabij Taranto, in de streek van de Primitivo di Manduria. In 1962 werd er door 19 wijnbouwers een kelder opgericht. Al snel werd de focus verlegd van bulkwijn naar kwaliteitswijn in flessen. Met hun inspanningen hebben ze veel bijgedragen aan de internationale erkenning van de  Primitivo uit deze streek. Vandaag zijn er circa 1200 leden die samen 1500 hectaren wijngaarden beheren.


omschrijving

Heldere, bleekrobijnrode rosé met aroma's van kersen en granaatappel. Fris en smaakvol.


wijngaard

De wijngaarden liggen in San Marzano op ongeveer 100 m hoogte. Door de nabijheid van de zee is er een flinke afkoeling 's nachts, wat de rijping ten goede komt. De bodem is arm en bestaat uit een dunne toplaag van leem met veel stenen. Er zijn 5000 stokken per hectare aangeplant.


kelder

De oogst gebeurt in de tweede week van september. Een deel van de druiven wordt direct geperst, een deel weekt 12 uur met de schillen om de rosékleur te bekomen. De alcoholische gisting gebeurt in inox bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 14°C met geselecteerde gisten. De wijn rijpt nog enkele maanden op inox alvorens te bottelen.


download fiche

type
rosé, droog

land
Italië

domein
Feudi di San Marzano

naam
I Tratturi Rosato Salento

regio
Puglia

jaar
2022

druivensoorten
negroamaro : 100%

herkomstbenaming
Salento IGP

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
aperitief, salades, pasta's, groenten, kreeft, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken, charcuterie

alcoholpercentage
12 % Vol.

€ 7,60 - 75cl
Terug verwacht Feb '22