I Tratturi Primitivo Puglia 2021 terug naar overzicht »Italië

Feudi di San Marzano , Italië


domein

San Marzano is een klein dorpje nabij Taranto, in de streek van de Primitivo di Manduria. In 1962 werd er door 19 wijnbouwers een kelder opgericht. Al snel werd de focus verlegd van bulkwijn naar kwaliteitswijn in flessen. Met hun inspanningen hebben ze veel bijgedragen aan de internationale erkenning van de  Primitivo uit deze streek. Vandaag zijn er circa 1200 leden die samen 1500 hectaren wijngaarden beheren.


omschrijving

Robijnrode wijn met paarse accenten. Intens fruitige neus (kersen, pruimen) met mediterraanse kruiden. Rijk, zacht en vol van smaak, heel 'gemakkelijk' om te drinken.


wijngaard

De wijngaarden liggen in San Marzano op ongeveer 100 m hoogte. Door de nabijheid van de zee is er een flinke afkoeling 's nachts, wat de rijping ten goede komt. De bodem is arm en bestaat uit een dunne toplaag van leem met veel stenen. Er zijn 5000 stokken per hectare aangeplant.


kelder

De oogst heeft plaats in de eerste week september. Voor de gisting worden geselecteerde gisten gebruikt. De druiven fermenteren 10 dagen met de schilletjes in inox tanks. Daarna volgt nog een rijping van enkele maanden op inox.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Italië

domein
Feudi di San Marzano

naam
I Tratturi Primitivo Puglia

regio
Puglia

jaar
2021

druivensoorten
primitivo : 100%

herkomstbenaming
Puglia IGP

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
eend, lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 8,60 - 75cl
Terug verwacht Feb '22