G.S.M. Prestige 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Out of Wine , Frankrijk


domein

Na jaren ervaring in de wijnsector startte Paul Bergeron zijn eigen bedrijf in 2021. Bij gebrek aan eigen wijngaarden werkt hij samen met een coöperatieve in de Languedoc en een Zuid-Afrikaanse wijnmaker. Samen selecteren ze de juiste druiven om exact de wijnen te maken die wij graag drinken! Kenmerkend is dat de wijnen zeer zacht en toegankelijk zijn maar tegelijk een mooi evenwicht bewaren met goede zuren en zuiver fruit.


omschrijving

Paarsrode wijn met aroma's van braambessen, cassis,  frambozen, vanille en andere kruiden. Complexe smaak, evenwichtig, sappig, fluwelig. Lange afdronk die fris blijft.


wijngaard

Mediterraans klimaat met zachte winters en warme zomers. Arme bodem met ronde keien.


kelder

De druiven worden 's morgens vroeg machinaal geoogst. De drie druivenrassen worden afzonderlijk vergist in inox cuves. Tijdens de eerste twee weken worden er 2x per dag remontages uitgevoerd. Na de gisting worden de wijnen geassembleerd en rijpt het grootste deel 4 maand op hout, een kleiner deel op inox om meer fruit te behouden.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Out of Wine

naam
G.S.M. Prestige

regio
Languedoc

jaar
2022

druivensoorten
grenache = garnacha
syrah
mourvèdre = monastrell

herkomstbenaming
IGP Pays d'Oc

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
paddestoelen, eend, lam, varkensvlees, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 9,30 - 75cl
Terug verwacht Feb '24