De 18 hectaren van het domein Zull liggen rond het kleine wijnbouwersdorpje Schrattenthal, in het uiterste Noordoosten van Oostenrijk. Er heerst een streng landklimaat, met droge warme zomers die de wijnstokken verplicht om diep in de grond te duiken, en een koel najaar, wat voor een trage rijping zorgt. De nabijgelegen Manhartsberg beschermt het gebied tegen koude Noordenwinden. De bodems zijn er heel divers: graniet, perfect voor riesling, lichte zanderige bodems, beter geschikt voor grüner veltliner en de rode druiven, en ook zwaardere bodems van rode klei, uitstekend voor pinot noir en chardonnay. Phillip zet het werk van vader Werner verder. De wijnen zijn elegant en een zuivere vertaling van het terroir. De beoordeling van het domein in de Falstaff-wijngids kan u hier lezen.
Strogele kleur. Uitbundige neus van exotisch fruit (mango, passievrucht, ananas,...) met kruidige toetsen. Rijke smaak met goede, frisse zuren en een lange afdronk.
wijngaard
De druiven zijn afkomstig van verschillende eigen wijngaarden met granietbodem aan voet van de Mannhartsberg.
kelder
De oogst gebeurt manueel begin oktober. Voor de traminer wordt een schilweking toegepast. Voor de rijping worden zowel inox tanks als eiken vaten en amforen gebruikt.