De kelder heeft zijn oorsprong in 1916, toen lokale wijnboeren een samenwerking startten om samen wijn te maken in La Font de la Figuera, ten zuiden van Valencia. Don Antonio Arraez werd eigenaar in 1950 en begon op grotere schaal wijn te commercialiseren. Zijn zoon zette het werk verder, de productie werd geïndustrialiseerd en de verkoop internationaal. De jonge Toni Arraez nam de oubollige kelder over in 2007 en zorgde voor de nodige vernieuwing en frisse ideëen met respect voor de eigenheid van de wijnen. Tegenwoordig worden 1,2 miljoen flessen verkocht, Malavida is hun bekendste wijn.
omschrijving
Deze Tinto de Verano is een typisch Spaans aperitief uit de streek rond Valencia. Bleekrode kleur en aroma's van rijpe kersen, perzik en sinaasappelschil. Gekoeld drinken met een ijsblokje en eventueel een schijfje citroen of sinaasappel. Kan dag en nacht gedronken worden.
wijngaard
De bobal-druiven zijn afkomstig van een wijngaard in de regio Valencia, op 700 m hoogte. De bodem is kleihoudend. De ligging maakt een trage, optimale rijping van de druiven mogelijk.
kelder
Deze Tinto de Verano is gemaakt van 40% rode wijn van bobal-druiven en 60% limonade. De limonade wordt in eigen huis gemaakt met water, limoen-aroma, geconcentreerde most en koolzuurgas.
Er zijn zes verschillende etiketten (met telkens dezelfde inhoud), van de hand van Francesca della Croce, geïnspireerd door de popcultuur.