De kelder heeft zijn oorsprong in 1916, toen lokale wijnboeren een samenwerking startten om samen wijn te maken in La Font de la Figuera, ten zuiden van Valencia. Don Antonio Arraez werd eigenaar in 1950 en begon op grotere schaal wijn te commercialiseren. Zijn zoon zette het werk verder, de productie werd geïndustrialiseerd en de verkoop internationaal. De jonge Toni Arraez nam de oubollige kelder over in 2007 en zorgde voor de nodige vernieuwing en frisse ideëen met respect voor de eigenheid van de wijnen. Tegenwoordig worden 1,2 miljoen flessen verkocht, Malavida is hun bekendste wijn.
omschrijving
Robijnrode wijn, sappig en gul van smaak, met een delicate houttoets. Rond en fluwelig. Eduardo Bermejo is een jonge kustenaar uit Valencia. Een van zijn werken siert het etiket.
wijngaard
Gemaakt van verschillende percelen tempranillo, alle ouder dan 30 jaar.
kelder
De oogst is gespreid over een maand, omdat elk perceel op de optimale rijpheid wordt geplukt. De helft van de wijn rijpt 12 maand op hout van Franse, Amerikaanse en Hongaarse eik. De andere helft rijpt op inox om de fruitige toetsen te bewaren. Na de rijping worden beide loten geassembleerd voor de botteling.