Los Arraez Arcos 2021 terug naar overzicht »Spanje

Bodegas Antonio Arraez , Spanje


domein

De kelder heeft zijn oorsprong in 1916, toen lokale wijnboeren een samenwerking startten om samen wijn te maken in La Font de la Figuera, ten zuiden van Valencia. Don Antonio Arraez werd eigenaar in 1950 en begon op grotere schaal wijn te commercialiseren. Zijn zoon zette het werk verder, de productie werd geïndustrialiseerd en de verkoop internationaal. De jonge Toni Arraez nam de oubollige kelder over in 2007 en zorgde voor de nodige vernieuwing en frisse ideëen met respect voor de eigenheid van de wijnen. Tegenwoordig worden 1,2 miljoen flessen verkocht, Malavida is hun bekendste wijn.


omschrijving

Matig intense robijnrode kleur. Aroma's van bosvruchten, zwart fruit, eucalyptus en specerijen zoals witte peper. Fris en vrij licht in de mond maar met een sappige smaak met een aangename getoaste toets. Elegant en verrassend voor deze (warme) streek.


wijngaard

Afkomstig van het oudste perceel van Font de la Figuera, gelegen halfweg een helling omgeven door pijnbomen en andere autochtone planten. De variëteit is 100% arcos de miguel, een zeer lokaal druivenras.


kelder

Vergist in een houten foeder en nadien gerijpt gedurende 6 maand in dezelfde foeder.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Spanje

domein
Bodegas Antonio Arraez

naam
Los Arraez Arcos

regio
Valencia

jaar
2021

druivensoorten
arcos : 100%

herkomstbenaming
Valencia

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
pasta's, groenten, paddestoelen, eiergerechten, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen), eend, varkensvlees, pluimwild (fazant, patrijs), romige kazen

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 16,50 - 75cl