Prosecco is de Italiaanse versie van mousserende wijn. In tegenstelling tot Champagne en Cava is de wijn niet hergist op fles, maar in een drukbestendige tank, zodat alle fruitige aroma's van de druif bewaard worden. Malibràn is een klein domein van 7 ha gelegen in Susegana, een dorpje in de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene. De wijngaarden liggen in het hart van het DOCG-gebied van Prosecco. Maurizio Favrel is de jonge eigenaar en oenoloog op het domein. Vader Momi neemt nog steeds het werk in de wijngaard voor z'n rekening.
Dieproze wijn met romige mousse. De neus is uitbundig met aroma's van muskaat-druiven, aardbeien en frambozen. De lichte zoetheid en de frisse zuren maken deze wijn heel speels op de tong.
wijngaard
De wijngaarden liggen rondom de kelder in Susegana, op lichtglooiend terrein. De bodem bestaat uit zand en klei. De wijn is gemaakt van 100% rode druiven. Raboso is een lokale laatrijpende druif met veel zuren en veel tannines. Incrocio manzoni (hier de variante 13.0.25) of manzoni moscato is een kruising gemaakt door Prof. Manzoni tussen raboso piave en muscat de Hambourg.
kelder
Manuele pluk en zachte persing. De wijn hergist – zoals traditioneel in deze regio – op inox tank, en dus niet op fles zoals bij champagne of cava. Dit zorgt ervoor dat de wijn meer primair fruit heeft en dus geen toasty gistige toetsen.