Troupis Winery ligt in het hart van het Arkadisch plateau, op het schiereiland de Peloponnesos. De familie maakte al in de jaren '70 wijn voor lokale consumptie. Zoon Yiannis studeerde oenologie en moderniseerde het bedrijf. Het fruit van de 7 ha eigen wijngaarden wordt aangevuld met aangekochte druiven. Dé druif van de regio is moschofilero, deze geeft een fijne, geurige frisse wijn.
bijkomende info
De wijnen met een herkomstbenaming van deze streek dragen de naam 'Mantinia', de wijnen met een geografische aanduiding worden genoemd naar het grotere gebied 'Arcadia'.
Mooi roze, troebel. Aroma's van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos en wierook. In de mond opvallend rijk en krachtig van smaak, met veel fruit (mandarijn) en kruidige accenten zoals nootmuskaat. Geroosterde amandel in de afdronk.
wijngaard
Afkomstig van de wijngaarden van het domein op het hoogplateau van Mantinia (640 m hoogte). Moschofilero is een druif die in kleur variëert van rozig tot purperrood. Er kan dus, naargelang de cultivar, een witte, rosé en zelfs donkere rosé van gemaakt worden.
kelder
Spontane gisting in inox bij gecontroleerde temperatuur. Na de persing en statische klaring wordt de wijn niet meer gefilterd, een licht depot is dus aanwezig in de fles.