Route 111 2020 terug naar overzicht »Griekenland

Troupis Winery , Griekenland


domein

Troupis Winery ligt in het hart van het Arkadisch plateau, op het schiereiland de Peloponnesos. De familie maakte al in de jaren '70 wijn voor lokale consumptie. Zoon Yiannis studeerde oenologie en moderniseerde het bedrijf. Het fruit van de 7 ha eigen wijngaarden wordt aangevuld met aangekochte druiven. Dé druif van de regio is moschofilero, deze geeft een fijne, geurige frisse wijn.


bijkomende info

De wijnen met een herkomstbenaming van deze streek dragen de naam 'Mantinia', de wijnen met een geografische aanduiding worden genoemd naar het grotere gebied 'Arcadia'.


omschrijving

Diep robijnrode kleur. Zeer zuivere geur met veel rood fruit (kersen, bosbessen) een aangename verse eiktoets. Goede frisheid, licht korrelige tannines en florale toetsen in de afdronk (viooltjes). Sappige, moderne wijn.


wijngaard

Route 111 is een oude landweg die de prominente wijnregio's Nemea en Aigialeia verbindt. Deze wijn is een blend van agiorgitiko uit Nemea met mavrodaphne uit Aigialeia.


kelder

Gisting in inox gevolgd door 6 maanden rijping op gebruikte Franse eik.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Griekenland

domein
Troupis Winery

naam
Route 111

regio
Peloponnisos

jaar
2020

druivensoorten
agiorgitiko : 50%
mavrodaphne : 50%

herkomstbenaming
IGP Peloponnesos

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
paddestoelen, lam, varkensvlees, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
14% Vol.

€ 17,00 - 75cl
Terug verwacht Sep '22