Magnifique 2020 terug naar overzicht »Frankrijk

Château Guéry , Frankrijk


domein

Dit familiaal domein van 23 ha ligt in het hart van de Minervois, op arme kalkhoudende kleibodems. De jonge René-Henry Guéry is wijnbouwer in hart en nieren en zet het werk verder. Naast de klassieke Minervois worden een aantal opmerkelijke Vin de pays gemaakt. De haast altijd aanwezige wind speelt hier een bepalende rol in het terroir. Deze komt ofwel van over zee (de Marin, vocht en koelte), of uit het Oosten (de Cers, droog en warm).  Ze halen hier het maximum uit de druiven door ondermeer een milieuvriendelijke wijnbouw en een nachtelijke pluk voor de witte druiven.

 


omschrijving

Heel mooie wijn met aroma's van garrigue, geconfijt fruit, moka en leer. In de mond vlezig en fluwelig met elegante tannines en goede zuren. Een van de beste wijnen uit de Minervois.


wijngaard

René-Henry en Florence Guéry verkregen via een erfenis in 2019 een klein perceel in de prestigieuze cru La Livinière. Het terroir van dit gebied maakt dat de wijnen niet alleen kracht maar ook een natuurlijke elegantie hebben. De ondergrond bestaat uit marmer en schist.


kelder

Manuele oogst met een rigoureuze selectie van de druiven. De druiven worden zacht gekneusd en verblijven lang in de cuves voor een grote extractie. Rijping van 18 maand in barriques van de beste kwaliteit.


onderscheidingen

2020: Goud bij Gilbert&Gaillard (2023)


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Château Guéry

naam
Magnifique

regio
Languedoc

jaar
2020

druivensoorten
syrah : 50%
grenache = garnacha : 50%

herkomstbenaming
Minervois-La-Livinière AOP

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
eend, lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 22,50 - 75cl
Terug verwacht Nov '23