Les Vignes Rouges 2021 terug naar overzicht »Frankrijk

Cros-Pujol , Frankrijk


domein

Fabien Pujol is de zoon van een bekende wijnbouwersfamilie die eigenaar is van het Château de Grézan, een magnifiek domein van 110 ha in de Faugères. Om een ruimer gamma te kunnen aanbieden en om zijn expertise volledig te kunnen inzetten besloot Fabien om naast de 'eigen' wijnen ook druiven aan te kopen bij de vele vrienden-wijnbouwers in de omgeving om daarmee een eigen merkwijn te maken. De selecties 'Les Vignes' en 'Les Parcelles' staan steeds voor zuiverheid en gul fruit, kortom toegankelijk drinkplezier.


omschrijving

Levendig kersenrode wijn met een heel zuiver fruitig aroma. De smaak is speels, aangenaam sappig, met weinig tannines maar voldoende structuur. Heel aangename "doordrinker".


wijngaard

De druiven zijn afkomstig van verschillende wijnbouwers in de omgeving (Béziers). Het gaat over langlopende contracten waarbij de wijngaarden het hele jaar door worden opgevolgd. Samen met oenoloog Stéphane Yerle worden de selecties gemaakt.


kelder

Machinale oogst. Na volledige ontristing volgt een koude weking van 10 dagen. De gisting zelf is kort. Hierdoor worden weinig bitterstoffen uit  de druiven gehaald.De verdere rijping is op op inox. De botteling gebeurt in de winter volgend op de oogst.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Cros-Pujol

naam
Les Vignes Rouges

regio
Languedoc

jaar
2021

druivensoorten
syrah : 50%
grenache = garnacha : 20%
merlot : 15%
cabernet sauvignon : 10%
carignan : 5%

herkomstbenaming
Pays d'Oc

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
pasta's, groenten, vis, gegrild of gebakken, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), varkensvlees, romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 7,20 - 75cl