Les Vignes Rosées 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Cros-Pujol , Frankrijk


domein

Fabien Pujol is de zoon van een bekende wijnbouwersfamilie die eigenaar is van het Château de Grézan, een magnifiek domein van 110 ha in de Faugères. Om een ruimer gamma te kunnen aanbieden en om zijn expertise volledig te kunnen inzetten besloot Fabien om naast de 'eigen' wijnen ook druiven aan te kopen bij de vele vrienden-wijnbouwers in de omgeving om daarmee een eigen merkwijn te maken. De selecties 'Les Vignes' en 'Les Parcelles' staan steeds voor zuiverheid en gul fruit, kortom toegankelijk drinkplezier.


omschrijving

Bleke, zalmkleurige rosé. Fruitige neus met een zacht kruidige toets. In de mond voldoende volume en een goede frisheid. Een knap gemaakte rosé voor die prijs.


wijngaard

De druiven zijn afkomstig van verschillende wijnbouwers in de omgeving (Béziers). Het gaat over langlopende contracten waarbij de wijngaarden het hele jaar door worden opgevolgd. Samen met oenoloog Stéphane Yerle worden de selecties gemaakt.


kelder

De machinaal geplukte druiven blijven enkele uren weken zodat de schilletjes wat kleur kunnen afgeven vooraleer over te gaan tot persing. De gisting gebeurt op inox bij gecontroleerde, lage temperatuur.


download fiche

type
rosé, droog

land
Frankrijk

domein
Cros-Pujol

naam
Les Vignes Rosées

regio
Languedoc

jaar
2022

druivensoorten
syrah : 50%
grenache = garnacha : 40%
cinsault : 10%

herkomstbenaming
Pays d'Oc

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, pasta's, groenten, eiergerechten, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 7,20 - 75cl