Huile d'Olive vierge extra terug naar overzicht »Frankrijk

Château de Montfrin , Frankrijk


domein

Het Château de Montfrin bestaat uit 80 ha olijfgaarden en 100 ha wijngaarden, die pas in 2011 werden aangekocht en toegevoegd aan het domein. De olijven worden verwerkt in de 'Moulin des Ombres'. In Frankrijk staan ze aan de top van de biologische olijfolies. Ook in de wijngaarden wordt biologisch gewerkt. De percelen liggen verspreid over de appellaties Costières de Nîmes, Côtes du Rhône en Vin de pays des Coteaux du Pont du Gard. De bodem bestaat uit grote ronde keien, die vroeger de bedding vormden voor de Rhône. Eigenaar is voormalig acteur en producer Jean René de Fleurieu en Benjamin Béguin is technisch directeur.


bijkomende info

De Costières de Nîmes werd vroeger bij de Languedoc gerekend, tegenwoordig maakt de appellatie deel uit van de Rhône. Dit is niet alleen geologisch maar ook historisch correct: het staat vast dat het grootste deel van de wijnen gedronken door de Pausen in Avignon van deze streek afkomstig waren!


omschrijving

Rijke, romige olijfolie met aroma's van groene appel, artisjok en gras. De smaak is pittig zonder bitterheid. Gemaakt van de olijfsoorten arbequina en arboussanne.


download fiche

type
olijfolie

land
Frankrijk

domein
Château de Montfrin

naam
Huile d'Olive vierge extra

regio
Rhône

druivensoorten

€ 15,00 - 50cl