Espinhosos 2022 terug naar overzicht »Portugal

A&D Wines , Portugal


domein

Alexandre en Dialina Gomes (vandaar A&D Wines) zijn ingenieurs van opleiding. Het familiale domein Casa do Arrabalde werd vanaf 1991 opnieuw aangeplant, goed voor 5 ha wijngaarden. Later werd Quinta do Espinhosos bijgekocht met 7 ha wijngaarden en bovendien alle installaties om wijn te maken. In 2009 werd de eerste eigen wijn gemaakt. In 2015 werd Quinta de Santa Teresa bijgekocht. Het is op dit laatste domein dat de Monólogo en Singular-wijnen gemaakt worden. De drie domeinen bevinden zich in de Minho, sub-regio Baião, grenzend aan de Douro. Dit is het warmste deel van Vinho Verde. De bodems bestaan uit graniet en door de steile helling krijgen de druiven veel zon. De landbouw is de facto biologisch (geen label) en het wijnmaken modern en zuiver.


omschrijving

Witgele kleur. Aroma's van appel en meloen. In de smaak combineert het boterige van de chardonnay wonderwel met de citrusachtige frisheid van de avesso. Licht zilte toets in de afdronk.


wijngaard

De druiven zijn afkomstig van Quinta do Espinhosos, die deel uitmaakt van A&D Wines. De wijngaarden worden biologisch beheerd.


kelder

Gisting en rijping in inox.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Portugal

domein
A&D Wines

naam
Espinhosos

regio
Minho

jaar
2022

druivensoorten
avesso
chardonnay

herkomstbenaming
Minho Vinho Regional

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
salades, asperges, groenten, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 11,00 - 75cl
Terug verwacht May '23