Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

klant in de kijker: 't Schitterend Ongeluk

09 / 11 / 2013

't Schitterend Ongeluk is een begrip in Herzele. De wat vreemde naam is afgeleid van de uitspraak "Life is a glorious accident" van evolutiebioloog Stephen Jay Gould. De hoeve werd vijftien jaar geleden ingericht door twee artiesten die er een Gaudiaanse droomwereld creëerden. Na een periode van verval werd het restaurant anderhalf jaar geleden nieuw leven ingeblazen door  het jonge koppel Jelle en Johanna. Jelle was voorheen souschef in 't Landhuys in Nokere en staat aan het fornuis, Johanna neemt de zaal voor haar rekening. Het niveau van de keuken werd flink opgekrikt en tegenwoordig kan men er genieten van de betere bistrokeuken met gastronomische aspiraties.

Ze verkozen met een beperkt aantal leveranciers goed samen te werken, liever dan twintig leveranciers één keer per jaar te laten komen. Omwille van de goede verhouding prijs/plezier zijn ze bij Odilon uitgekomen. De Opalia Chardonnay, de onlangs bekroonde Critterium Reserva én de Cava Masia Bou worden er als huiswijnen geschonken. De avontuurlijke wijnkaart is beperkt maar biedt voor elk wat wils. In het wildmenu dat nu loopt worden twee prachtige en minder evidente wijnen geschonken: de Or des Sables van Domaine Laballe bij de bereiding van ganzenlever en de Riofavara San Basilio bij het wild. Kijk zeker eens op hun website voor de eindejaarsmenu's en meer foto's.

 

Restaurant 't Schitterend Ongeluk

Evendael 18

9550 Herzele

tel. 053/410 639

www.schitterendongeluk.be

info@hetschitterendongeluk.be

gesloten op dinsdag, woensdag en zatermiddag