Champagne Perrot-Batteux & Filles--

Het zeer kleine familiale huis Perrot-Batteux werd als merk terug opgestart door dochter Cynthia en haar man in 2009. Haar ouders hadden eerder besloten om hun druiven te verkopen en zelf geen Champagne meer te maken. Gelukkig was er een pers, een kelder en 1,5 ha wijngaarden, intussen uitgebreid tot 6 ha door het afsluiten van huurcontracten. Alle percelen bevinden in Bergères-les-Vertus binnen een straal van 500 m rond de kelder. De gemeente is een Premier Cru in de Côte des Blancs, er wordt dus bijna uitsluitend Chardonnay geteeld. Kenmerkend voor het huis is de grote finesse en elegantie van de wijnen, gekoppeld aan een hoge 'drinkbaarheidsfactor'. Alle wijnen zijn weinig of niet gedoseerd, wat een bijzondere aanpak vraagt zoals rijp plukken, zacht persen, ... Topniveau! De productie bedraagt slechts 25 000 tot 30 000 flessen per jaar.