Spätburgunder 'Hösel' 2019 terug naar overzicht »Duitsland

Weingut Büsser-Paukner , Duitsland


domein

Dit familiale domein in het hart van Rheinhessen bestaat sinds 1923. Vanaf 2014 beheren Eva Büsser en Andreas Paukner de 6 hectaren wijngaarden. Ze willen het bewust klein houden, er is geen personeel in dienst en Andreas wil graag persoonlijk alle wijngaarden bewerken. Allebei hebben ze ervaring opgedaan in het buitenland alvorens de familiale wijngaarden over te nemen. De stijl van de wijnen is dan ook niet typisch Duits, maar origineel en dicht bij het terroir. Rheinhessen ligt mooi afgeschermd van noordelijke invloeden door de Hünsruck, Taunusgebergte en het Odenwald. De bodems bestaan vooral uit loess, klei en kalksteen.


omschrijving

Doorzichtig robijnrood. Delicate neus van klein rood fruit (aalbes, aarbei, kersen) met toetsen van vanille, toast en moka afkomstig van het hout. Rijke, complexe smaak met nog merkbare tannines. Deze wijn evolueert langzaam op fles en heeft een lang bewaarpotentieel (10 jaar en meer).


wijngaard

Afkomstig van één enkele wijngaard, 'Hösel' in de Lage Herrgottspfad, beplant met heel oude wijnstokken. De bodem bestaat uit klei en loess.


kelder

Klassieke vinificatie gevolgd door een rijping van 30 maanden op barriques van Franse eik.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Duitsland

domein
Weingut Büsser-Paukner

naam
Spätburgunder 'Hösel'

regio
Rheinhessen

jaar
2019

druivensoorten
pinot noir : 100%

herkomstbenaming
Rheinhessen

schenktemperatuur
18-20°C

gerecht
paddestoelen, gevogelte (kip, kalkoen), duif, lam, varkensvlees, rood vlees, pluimwild (fazant, patrijs), halfharde kaas

alcoholpercentage
12,9% Vol.

€ 20,50 - 75cl
Terug verwacht Jun '24