Marcel Couturier was vroeger lid van de coöperatie van Loché. Als perfectionnistische wijnboer deed het hem echter pijn om te zien hoe zijn druiven vermengd werden met deze van buren die het minder nauw nemen. Na veel wikken en wegen besloot hij in 2005 om uit de coöperatieve te stappen en zelf zijn wijn te maken. Hij heeft een duidelijk visie hoe witte wijn uit de Mâconnais moet zijn: zuiver, met zuren die voor spanning moeten zorgen, steeds gerijpt op hout maar zonder dat dit opvalt in de smaak. De wijnbouw is bijna biologisch: geen onkruidverdelgers, er wordt geploegd tussen de stokken, zwavel en kopersulfaat voor de behandelingen.
omschrijving
Strogele wijn. Aroma's van appel, peer, bloesems en een hint vanille. Krachtige en intense smaak, gecombineerd met een strakke mineraliteit en fijne, rijpe zuren. Grote chardonnay die gerust nog een paar jaar kan rijpen.
wijngaard
Zuidgericht perceel net boven het kasteel van Davayé, vandaar de naam. De bodem is bijzonder rijk aan klei en kalk. 50 jaar oude wijnstokken.
kelder
Manuele oogst. Gisting en rijping in Franse eik, bij keldertemperatuur en zonder toevoeging van gist. De gisting verloopt traag, soms tot in het voorjaar. Na een jaar op vat wordt de wijn gebotteld.