Negru de Drăgăşani 2019 terug naar overzicht »Roemenië

Avincis , Roemenië


domein

Avincis is het domein van Valeriu en Cristiana Stoica. Ze komen helemaal niet uit de wijnwereld: Valeriu is professor in de rechten en is nog minister van justitie geweest. Cristiana is gespecialiseerd in internationale arbitrage. Samen runnen ze een advocatenpraktijk in Boekarest. De klik kwam er toen Cristiana na de val van het communisme het landgoed van haar grootouders in Drăgăşani terug kon opeisen. Het huis en de bijhorende wijngaarden waren in erbarmelijke staat, maar ze geloofden in het potentieel van de regio en droomden ervan om het landgoed weer uitstraling te geven. Tussen 2007 en 2011 werden 40 ha wijngaarden opnieuw aangeplant, het huis in neo-romaanse stijl gerenoveerd en werd er een hypermoderne kelder gebouwd. De dagelijkse leiding is in handen van een competent team: landbouwingenieur Gheorghe Lixandru, Frans oenoloog Ghislain Moritz en marketingspecialiste Angela Prado, een Columbiaanse die studeerde in Frankrijk. Samen verwezenlijken ze de renaissance van dit wijndomein, een prachtige aanwinst voor de regio.


omschrijving

Ondoorzichtige kleur met paarse accenten. Aroma's van zwart fruit, kersencompote en verse eik. Stevige smaak met presente maar rijpe tannines en vlezig fruit.


wijngaard

Negru de Drăgăşani is een kruising tussen de Roemeense negru vartos en de Georgische saperavi, bekomen in het wijnbouwinstituut van Drăgăşani en erkend sinds 1993.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Roemenië

domein
Avincis

naam
Negru de Drăgăşani

regio
Drăgăşani

jaar
2019

druivensoorten
negru de Drăgăşani : 100%

herkomstbenaming
Drăgăşani

schenktemperatuur
18-20°C

gerecht
duif, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), harde pittige kaas, blauwschimmelkaas

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 24,00 - 75cl
Terug verwacht Nov '17