Millésime 2015 terug naar overzicht »Frankrijk

Champagne Lacourte-Godbillon , Frankrijk


domein

Géraldine Lacourte is van de negende generatie wijnbouwers. Het familiale domein van 8 ha in Ecueil, een premier-cru gemeente in het Montagne de Reims, beheert ze samen met haar man Richard. In tegenstelling tot vele anderen teren ze niet op het succes van de naam Champagne maar doen ze er alles aan om goede wijnen te maken. Ze zetten de familiale traditie voort om de champagnes veel langer te laten rijpen dan wettelijk vereist. Anderzijds hebben ze veel vernieuwingen doorgevoerd: minder sulfiet, lichtere flessen, een moderne, sobere look, experimenten met rijping op houten vaten, ...

Hun inspanningen werden beloond met drie sterren in de Guide Hachette 2011 voor hun Brut, een uitzonderlijke score.

 


omschrijving

Strakke, droge en complexe Champagne, voor de liefhebbers van een zeer pure, frisse en zuivere stijl.


wijngaard

Afkomstig van wijngaarden die als Premier Cru zijn geklasseerd. De 8 ha van het domein is verdeeld over meer dan 40 stukjes wijngaard, bijna uitsluitend in het dorp Ecueil.


kelder

De druiven worden geperst en vergist in de coöperatie, de assemblage en rijping gebeuren op het domein. Deze champagne uit het oogstjaar 2012 is een assemblage van pinot noir en chardonnay met een lage dosage van 3 g/l. De wijn rijpte 57 maand 'sur lattes'.


download fiche

type
fris wit, mousserend, droog

land
Frankrijk

domein
Champagne Lacourte-Godbillon

naam
Millésime

regio
Champagne

jaar
2015

druivensoorten
pinot noir : 60%
chardonnay : 40%

herkomstbenaming
Champagne

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief

alcoholpercentage
12% Vol.

€ 53,00 - 75cl