Brut Rosé Premier Cru terug naar overzicht »Frankrijk

Champagne Lacourte-Godbillon , Frankrijk


domein

Géraldine Lacourte is van de negende generatie wijnbouwers. Het familiale domein van 8 ha in Ecueil, een premier-cru gemeente in het Montagne de Reims, beheert ze samen met haar man Richard. In tegenstelling tot vele anderen teren ze niet op het succes van de naam Champagne maar doen ze er alles aan om goede wijnen te maken. Ze zetten de familiale traditie voort om de champagnes veel langer te laten rijpen dan wettelijk vereist. Anderzijds hebben ze veel vernieuwingen doorgevoerd: minder sulfiet, lichtere flessen, een moderne, sobere look, experimenten met rijping op houten vaten, ...

Hun inspanningen werden beloond met drie sterren in de Guide Hachette 2011 voor hun Brut, een uitzonderlijke score.

 


omschrijving

Bleekroze kleur met oranje schijn. Subtiele neus van bosvruchten (wilde aardbeien). Zacht en elegant in de mond met opnieuw rood fruit in de afdronk.

 


wijngaard

De wijngaarden liggen verspreid over het dorp in kleine percelen.

 


kelder

De druiven worden geperst en vergist in de coöperatie. De wijnen voor deze cuvee ondergaan ook de malolactaatgisting, wat resulteert in zachtere, rondere zuren. Deze rosé ontstaat door mengen van direct geperste (en dus kleurloze) wijn met 10% gerijpte rode Pinot Noir-wijn uit Ecueil. Na toevoegen van suiker en gist rijpen de flessen gedurende 36 maand 'sur lattes' in de eigen kelder.

 


download fiche

type
rosé, mousserend, droog

land
Frankrijk

domein
Champagne Lacourte-Godbillon

naam
Brut Rosé Premier Cru

regio
Champagne

druivensoorten
pinot noir : 100%

herkomstbenaming
Champagne

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, oesters, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt

alcoholpercentage
12,2% Vol.

€ 51,00 - 75cl