Marsala Riserva Storico 20 anni terug naar overzicht »Italië

Curatolo Arini , Italië


domein

In 1875 bouwt Vito Curatolo Arini een kelder in het centrum van Marsala. Hij heeft succes met zijn kwalitatieve Marsala's waarmee hij de grote huizen uit die tijd beconcurreert. Het is steeds een familiebedrijf gebleven. Vandaag zetten de kleinzoon van Vito, diens neef en hun kinderen de traditie verder. Curatolo Arini is de oudste familiale Marsala-producent. Tegenwoordig worden er ook veel klassieke, niet-aangesterkte wijnen gemaakt. De witte druiven (inzolia, catarratto, grillo) komen uit het Westen van Sicilië, nabij Marsala zelf, de rode druiven worden gevinifieerd in een aparte winery in Caltanissetta, in het centrum van Sicilië, waar de rode wijngaarden zijn.


bijkomende info

Het art-deco etiket is een heruitgave van het origineel, indertijd ontworpen door vermaard architect Ernesto Basile, vader van de Siciliaanse "Liberty-Style".


omschrijving

Amberkleurig. Aroma's van rozijnen, amandel, kruidnagel en kaneel. Complexe smaak, fluwelig mondgevoel met aroma's van geconfijt fruit die uitlopen in kruidige accenten.


wijngaard

Afkomstig van wijngaarden in Chirchiaro en Baiata.


kelder

Minstens 20 jaar gerijpt in kleine vaten van Slavoonse eik. 


download fiche

type
vol wit, aangesterkt, zoet

land
Italië

domein
Curatolo Arini

naam
Marsala Riserva Storico 20 anni

regio
Sicilia

druivensoorten
grillo
catarratto

herkomstbenaming
Marsala

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
desserts met noten of chocolade, gebak, harde pittige kaas, blauwschimmelkaas, meditatiewijn

alcoholpercentage
18% Vol.

€ 39,50 - 75cl