Lune de Miel 2020 terug naar overzicht »Frankrijk

Villa Dria , Frankrijk


domein

Eigenaar Jean-Pierre Drieux nam het ouderlijke domein over na zijn studies als landbouwingenieur. Het domein bestaat uit 100 ha landbouwgrond en 74 ha wijngaarden. De gewassen worden biologisch geteeld, voor de wijngaard is gekozen om te werken onder het label HVE (Haute Valeur Environnementale), dus biologisch waar mogelijk zonder dogmatisch te zijn. Een wijnbouwer die serieus met zijn vak bezig is en probeert om zo veel mogelijk karakter te stoppen in zijn prijsvriendelijke wijnen. De naam van het domein verwijst naar de Romeinse geschiedenis van de wijnbouw in de streek, toen er wijngaarden werden aangelegd rond de landgoederen of villa's. 'Dria' is een verbastering van Drieux, de familienaam van de eigenaar.


omschrijving

Goudgele wijn met een indrukwekkend aroma van kweepeer, geconfijte abrikoos, honing en een toets van truffel. Luxueuze textuur in de mond, met een nobele zoetheid zonder de minste plakkerigheid.


wijngaard

Gemaakt van de petit manseng, de druif die ook gebruikt wordt voor de Jurançon. Zoals de naam al aangeeft zijn de druifjes klein, met een dikke schil. Dankzij die schil kunnen de druiven na hun rijping blijven indrogen op de druivenstok (de zogenaamde 'passerillage'). 


download fiche

type
vol wit, zoet

land
Frankrijk

domein
Villa Dria

naam
Lune de Miel

regio
Sud-Ouest

jaar
2020

druivensoorten
petit manseng

herkomstbenaming
Côtes de Gascogne

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
desserts met fruit, romige kazen, blauwschimmelkaas

alcoholpercentage
11% Vol.

€ 13,00 - 75cl
Terug verwacht Mar '20