Fleur des Fées 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Villa Dria , Frankrijk


domein

Eigenaar Jean-Pierre Drieux nam het ouderlijke domein over na zijn studies als landbouwingenieur. Het domein bestaat uit 100 ha landbouwgrond en 74 ha wijngaarden. De gewassen worden biologisch geteeld, voor de wijngaard is gekozen om te werken onder het label HVE (Haute Valeur Environnementale), dus biologisch waar mogelijk zonder dogmatisch te zijn. Een wijnbouwer die serieus met zijn vak bezig is en probeert om zo veel mogelijk karakter te stoppen in zijn prijsvriendelijke wijnen. De naam van het domein verwijst naar de Romeinse geschiedenis van de wijnbouw in de streek, toen er wijngaarden werden aangelegd rond de landgoederen of villa's. 'Dria' is een verbastering van Drieux, de familienaam van de eigenaar.


omschrijving

Mooi dieproze kleur. Aroma's van pompelmoes, framboos en rode bessen. Levendige smaak met frisse zuren die gebalanceerd worden met een miniem puntje restzoet. Perfecte terraswijn.


download fiche

type
rosé, droog

land
Frankrijk

domein
Villa Dria

naam
Fleur des Fées

regio
Sud-Ouest

jaar
2022

druivensoorten
merlot : 50%
cabernet franc : 50%

herkomstbenaming
Côtes de Gascogne

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, pasta's, eiergerechten, kreeft, vis, gerookt, vis, gegrild of gebakken, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), kruidige gerechten

alcoholpercentage
11% Vol.

€ 9,00 - 75cl
Terug verwacht Mar '20