De coöperatie van Embres en Castelmaure is een van de meest dynamische en staat aan de top van de Corbières. Het is een vrij bescheiden coöperatie, met zo'n 60 coöperanten die samen 400 ha bezitten. Onder leiding van directeur Bernard Pueyo werd sinds de jaren '80 aan de kwaliteit gesleuteld. De percelen werden geïnventariseerd en apart opgevolgd. Er werd opnieuw geploegd. De snoeiwijze werd opnieuw bekeken. Als vanzelfsprekend wordt er enkel manueel geoogst. De oude stokken carignan worden hier werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Samenwerkingen met artiest Vincent Pousson en oenoloog Laurent Tardieu leidden tot de creatie van nieuwe cuvées.
Robijnrode kleur. Krachtig aroma van rood fruit, kruiden en zoethout. Zacht en fluwelig in de mond, met goed fruit. Een karakteristieke Corbières, drinkklaar.
wijngaard
De bodem bestaat deels uit leisteen, deels uit kalksteen.
kelder
Manuele oogst. De grenache wordt ontsteeld en klassiek vergist, de andere druiven ondergaan in hun geheel een koolzuurgisting, waardoor meer fruit en kleur behouden worden. Na deze gisting worden de druiven pneumatisch geperst. De wijn rijpt in betonnen tanks tot de botteling in het voorjaar.