La Buvette terug naar overzicht »
Cave de Castelmaure , Frankrijk
domein
De coöperatie van Embres en Castelmaure is een van de meest dynamische en staat aan de top van de Corbières. Het is een vrij bescheiden coöperatie, met zo'n 60 coöperanten die samen 400 ha bezitten. Onder leiding van directeur Bernard Pueyo werd sinds de jaren '80 aan de kwaliteit gesleuteld. De percelen werden geïnventariseerd en apart opgevolgd. Er werd opnieuw geploegd. De snoeiwijze werd opnieuw bekeken. Als vanzelfsprekend wordt er enkel manueel geoogst. De oude stokken carignan worden hier werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Samenwerkingen met artiest Vincent Pousson en oenoloog Laurent Tardieu leidden tot de creatie van nieuwe cuvées.
omschrijving
Bleekrode wijn. Explosieve neus van rood fruit. Soepele, gul-fruitige zomerse wijn, licht gekoeld te drinken.
wijngaard
De ondergrond bestaat deels uit leisteen, deels uit kalksteen.
kelder
De grenache-druiven worden ontsteeld en ondergaan slechts een korte weking, bij lage temperatuur. De carignan-druiven worden vergist via koolzuurgisting, wat zorgt voor extra fruit.
download fiche
type
fruitig rood, droog
land
Frankrijk
domein
Cave de Castelmaure
naam
La Buvette
regio
Languedoc
druivensoorten
grenache = garnacha : 60%
carignan : 40%
herkomstbenaming
Vin de France
schenktemperatuur
12-14°C
gerecht
pasta's, groenten, eiergerechten, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen), lam, varkensvlees, kruidige gerechten, romige kazen, halfharde kaas
alcoholpercentage
14,5% Vol.