De wijnen van Dom Minval worden gemaakt door Les Vignerons du Narbonnais, een samensmelting van vier coöperatieve kelders: deze van Ouveillan, Narbonne, Vinassan en Sallèles d'Aude. Samen vertegenwoordigen ze 2500 ha. De aangesloten boeren worden niet per kg druiven betaald, maar krijgen een forfait per hectare, zodat ze niet geneigd zijn om teveel te gaan produceren. Tijdens de oogst worden de druiven ook gescheiden volgens de kwaliteit en dan verwerkt. Via het project "Les Vendanges du Coeur" gekoppeld aan een jaarlijkse veiling ondersteunt de coöperatie de sociale organisatie "Restos du Coeur". De wijnen die wij verdelen worden gemaakt in nauwe samenwerking met CLR (Caves Languedoc Roussillon), dat instaat voor de verkoop.
Ondanks het zeer bescheiden prijskaartje herkenbare viognier-aroma's van ondermeer gele perzik, abrikozenjam, gele bloemen, perzikbloesem plus een hint van bloedsinaaszeste. Tevens aangenaam in de mond (bergamot, bloedsinaasappel) naast impressies van gedroogde abrikoosjes plus een minerale finish. (F. Van der Auwera)
wijngaard
Afkomstig van terrassen met alluviale, kalkhoudende bodems. Mediterraans klimaat.
kelder
Gisting en rijping in inox bij gecontroleerde temperatuur.
onderscheidingen
2018: Oscar in de Wijnkoopgids 2020 F. Van der Auwera