Fascinante Rosé terug naar overzicht »Frankrijk

Champagne Dom Caudron , Frankrijk


domein

In het dorpje Passy-Grigny, in de vallei van de Marne, was geestelijke Dom Aimé Caudron graag te gast bij de wijnbouwers. Onder zijn impuls bundelen de wijnboeren in 1929 hun krachten en starten ze een coöperatie. Oorspronkelijk ging het om 12 ha, vandaag zijn er 60 wijnbouwers aangesloten, goed voor 130 ha. 90% van de druiven komt uit Passy-Grigny. Speciaal is dat hier nagenoeg uitsluitend pinot meunier is aangeplant. Deze druif wordt geapprecieerd voor haar fruitige karakter. De Champagnes zijn modern, fris, zuiver en betaalbaar.


omschrijving

Fijne en fruitige rosé-champagne met een aangename neus van rijp rood fruit (aardbei, rode bessen) die een zekere zoetheid doet vermoeden. In de mond is deze champagne echter droog, met rijpe ronde zuren en een hint van vanille. Toegankelijk en gewoonweg lekker.


wijngaard

Afkomstig van kalkhoudende leembodems in en rond Passy-Grigny. De gebruikte onderstam is 41B. De wijngaarden worden beheerd onder 'lutte raisonnée', dat wil zeggen dat er pas behandeld wordt als het nodig is. De oogst is manueel (verplicht in Champagne).


kelder

Deze wijn is een assemblage van 80% witte wijn van pinot meunier, 10% rode wijn van pinot meunier en 10% op hout vergiste chardonnay. Na assemblage rijpt de wijn nog twee jaar 'sur latte' alvorens gedegorgeerd te worden.


download fiche

type
rosé, mousserend, droog

land
Frankrijk

domein
Champagne Dom Caudron

naam
Fascinante Rosé

regio
Champagne

druivensoorten
pinot meunier : 90%
chardonnay : 10%

herkomstbenaming
Champagne

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, kreeft, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen), desserts met fruit

alcoholpercentage
12% Vol.

€ 37,00 - 75cl
Terug verwacht Apr '17