Corvina 2022 terug naar overzicht »Italië

Cantina Ronca , Italië


domein

Cantina Ronca ligt aan de Zuidelijke oever van het Gardameer, in de gemeente Sommacampagna, in de provincie Verona. Vader Walter Ronca kocht de grond en plantte in 1976 twintig ha wijnstokken en tien ha kiwi's. De druiven werden verkocht aan de coöperatie. Zoon Massimo nam in 1999 het roer over met hogere ambities. Er werden betere druiven aangeplant (enkel lokale druivenrassen, typerend voor de appellaties Custoza en Bardolino) en een gloednieuwe kelder werd gebouwd. Lorenzo Dionisi werd aangetrokken als oenoloog. In 2007 werden voor het eerst wijnen onder eigen etiket op de markt gebracht. Het domein is sinds oogstjaar 2019 volledig gecertifieerd biologisch.

 

 


omschrijving

Levendige, doorschijnende robijnrode kleur. Uitbundige aroma's van fruit (kersen) en kruiden (peperkoek). Zacht, soepel en evenwichtig met weinig tannines en mooie zuren. Sappige rode wijn met een hoge drinkbaarheidsfactor.


wijngaard

De wijngaarden bevinden zich in Sommacampagna, aan het Zuidoosten van het Gardameer. De bodems zijn zanderig en zilt.


kelder

De druiven worden manueel geplukt. Na een koude weking van enkele dagen start de alcoholische gisting. De temperatuur wordt hierbij onder de 22 à 25°C gehouden om de frisse, fruitige aroma's maximaal te behouden. Door de malolactaatgisting worden de zuren zachter. Na een paar maand verdere rijping en klaring op inox wordt de wijn gebotteld.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Italië

domein
Cantina Ronca

naam
Corvina

regio
Veneto

jaar
2022

druivensoorten
corvina : 100%

herkomstbenaming
Corvina Veronese IGT

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
pasta's, groenten, paddestoelen, eiergerechten, vis, gegrild of gebakken, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), varkensvlees, romige kazen

alcoholpercentage
13,0% Vol.

€ 11,30 - 75cl
Terug verwacht Mar '21