Cantina Ronca ligt aan de Zuidelijke oever van het Gardameer, in de gemeente Sommacampagna, in de provincie Verona. Vader Walter Ronca kocht de grond en plantte in 1976 twintig ha wijnstokken en tien ha kiwi's. De druiven werden verkocht aan de coöperatie. Zoon Massimo nam in 1999 het roer over met hogere ambities. Er werden betere druiven aangeplant (enkel lokale druivenrassen, typerend voor de appellaties Custoza en Bardolino) en een gloednieuwe kelder werd gebouwd. Lorenzo Dionisi werd aangetrokken als oenoloog. In 2007 werden voor het eerst wijnen onder eigen etiket op de markt gebracht. Het domein is sinds oogstjaar 2019 volledig gecertifieerd biologisch.
Strogeel, ingetogen maar complexe neus (bloemen, citrus, appel), sappig, fris, met een goede structuur, licht vettig zelfs.
wijngaard
De wijngaard ligt aan de zuidkant van het Gardameer, heeft een zanderige bodem is naar het Zuiden gericht. Biologische wijnbouw.
kelder
De drie druivenrassen worden manueel en apart geoogst naargelang de rijpheid. De gisting gebeurt in inox tanks met geselecteerde gist. De verschillende wijnen rijpen na de gisting nog vier maanden sur lie tot aan de assemblage en botteling.