Chardonnay 'Levi' 2015 terug naar overzicht »Italië

Sciorio , Italië


domein

Sciorio is een klein domein van 7 ha in Costigliole d’Asti, tussen Asti en Nizza in het hart van de Barberastreek. De broers Mauro en Guiseppe Gozzelino zijn de bescheidenheid zelve, bij hen geen moderne technologie of marketing maar vooral veel hard werk in de wijngaard. De aanpak is authentiek traditioneel met weinig of geen gebruik van moderne middelen. De rijping is lang en enkel de duurste wijn krijgt nieuwe eik. Ook het gebruik van sulfiet is minimaal. De resultaten mogen er zijn: ‘naturelle’ wijnen met persoonlijkheid waar je graag nog een glas meer van drinkt.

 


omschrijving

Rijpe, volle, vettige chardonnay gerijpt op Franse eik, afkomstig van de oudste stokken. Een prachtige klassieke chardonnay met veel van alles, zonder overkill.


wijngaard

Vigna Levi is het oudste deel van de chardonnay-wijngaard van Sciorio. Deze is westelijk georiënteerd en ligt op 279 m hoogte.


kelder

Low-tech benadering: manuele oogst, na het persen gisting in de eiken vaten, waarna de wijn nog een jaar op vat blijft. Geen toevoeging van gisten of andere hulpstoffen, enkel een lichte filtering voor het bottelen en een beperkt gebruik van sulfiet.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Italië

domein
Sciorio

naam
Chardonnay 'Levi'

regio
Piemonte

jaar
2015

druivensoorten
chardonnay : 100%

herkomstbenaming
Monferrato DOC

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
paddestoelen, eiergerechten, kreeft, vis, gerookt, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), romige kazen

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 20,00 - 75cl