Sauvignon 'S' 2019 terug naar overzicht »Italië

Sciorio , Italië


domein

Sciorio is een klein domein van 7 ha in Costigliole d’Asti, tussen Asti en Nizza in het hart van de Barberastreek. De broers Mauro en Guiseppe Gozzelino zijn de bescheidenheid zelve, bij hen geen moderne technologie of marketing maar vooral veel hard werk in de wijngaard. De aanpak is authentiek traditioneel met weinig of geen gebruik van moderne middelen. De rijping is lang en enkel de duurste wijn krijgt nieuwe eik. Ook het gebruik van sulfiet is minimaal. De resultaten mogen er zijn: ‘naturelle’ wijnen met persoonlijkheid waar je graag nog een glas meer van drinkt.

 


omschrijving

Goudgele, volle, rijpe sauvignon blanc met aparte geroosterde toetsen (amandel). Atypisch voor de druif maar wel heel rijk en intens van smaak.


wijngaard

De sauvignon staat aangeplant aan de voet van een Oostelijk gerichte helling met voornamelijk zware kleigrond. Dit is het koelste deel (meest schaduw) maar toch wordt deze witte druiven in dit warmere klimaat erg rijp. Het snoeien gebeurt zeer zorgzaam en het rendement komt niet boven de 50 hl/ha uit.

 


kelder

Manuele pluk, gisting met indigene gisten en rijping op inox tot in juni van het jaar volgend op de oogst.

 


download fiche

type
fris wit, droog

land
Italië

domein
Sciorio

naam
Sauvignon 'S'

regio
Piemonte

jaar
2019

druivensoorten
sauvignon blanc : 100%

herkomstbenaming
Piemonte

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
salades, asperges, groenten, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd, geitenkaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 9,50 - 75cl