Over Odilon

Odilon zou uw nonkel of grootvader kunnen zijn. Het is een goedlachse bon-vivant die houdt van z'n dagelijkse glaasje wijn. Hij spendeert geen fortuinen en is niet geïnteresseerd in beleggen of speculeren en evenmin in het prestige van grote namen. Plezier in het glas, daar draait het om.

 

Wouter De Wachter en Wim Rousseau slaan begin 2011 de handen in elkaar en starten met Odilon. Wij investeren hierin al onze ervaring en passie voor wijn.

 

EUROPEES

Odilon trekt volledig de kaart van Europese wijnen. We kunnen een heel gevarieerd smakenpalet aanbieden dankzij de verscheidenheid in terroir en rijkdom aan druivenrassen van onze wijngaarden in Europa.


GRENZELOOS

Wars van alle modes selecteren wij op heel pragmatische wijze, de "waarheid" zit immers in het glas. Onvermoeibaar gaan wij op zoek naar originele, zuiver gemaakte wijnen met smaak en karakter waar je met plezier nog een glas van drinkt.

 

Die wijn kan gemaakt zijn door een kleine producent of juist een heel grote. Het kan een wijn zijn gemaakt van biologische druiven, door een freaky wijnbouwer die de stand van de maan in de gaten houdt, of van een klassieke producent, maar steeds met respect voor bodem, wijnstok en mens. En of dit nu gaat om een onbekende landwijn of een bekend terroir maakt ons niet uit.

Niet zelden echter komen wij uit bij kleinere, familiale bedrijven die werken volgens duurzame traditionele methodes. De nieuwe generatie is open van geest en staat open voor vooruitgang en nieuwe technieken, zolang het de kwaliteit maar kan verbeteren. Het belangrijkste blijft het dagelijkse harde werk in de wijngaard. Wij zijn dan ook trots op de goede band die we geleidelijk opbouwen met deze artisanale wijnbouwers en op hun wijnen die we op onze beurt aan julliekunnen aanbieden.


PRIJSBEWUST

Wijn is nooit écht goedkoop. Aan de oogst gaat immers een heel jaar werk in de wijngaard vooraf. Maar omdat we willen dat elk van onze wijnen z'n geld echt waard is, zoeken we het vooral in minder bekende streken. Bij ons geen klinkende namen waarbij u meer betaalt voor het prestige.

 

Met vriendelijke groet,

Wouter & Wim 

Wouter De Wachter (Brugge, °1979) studeerde aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en volgde de specialisatie als Sommelier aan de hotelschool van Charleroi. Hij werkte in Le Pré Catalan (Parijs), als sommelier in Aneth (Brugge) en vier jaar als eerste sommelier in De Karmeliet (Brugge). Daarna maakte hij de overstap naar de wijnhandel en oefende zes jaar een commerciële functie uit als collega van Wim.
Wouter woont met zijn vrouw Lynn en drie kindjes in Brugge.


Wim Rousseau (Roeselare, °1975) is sinds z'n veertiende gebeten door wijn en studeerde aan de Brouwerij-afdeling van de Hogeschool Gent als voorbereiding op de studies wijnbouw in de Bourgogne. Hij studeerde af met grote onderscheiding als "Technicien Supérieur en Viticulture et Oenologie" aan het Lycée Viticole in Beaune. Tijdens de daaropvolgende loopbaan van tien jaar als commercieel bediende voor een Brugse wijnhandel, volgde hij nog andere opleidingen, onder andere Wereldwijnmeester.

Wim woont met zijn vrouw en twee zonen in Brugge Sint-Andries.